Въведение

Страната, способна да задоволи вкуса на всеки

Турция е сред най-предпочитаните места за туризъм, с нейните спиращи дъха природни красоти, уникални исторически и археологически забележителности, непрестанно развиваща се хотелска и туристическа инфрастуктура, традиционна гостоприемност и конкурентни цени. Бреговете на Турция са осеяни с плажове, китни заливи, лагуни, пристанища, острови и полуострови. Лятото е продължително, в някои области приблизително 8 месеца в годината. Пищната турска природа се олицетворява от величествени планински масиви, просторни долини, езера, реки, водопади и пещери, чудесна предпоставка за туризъм за скиори, планински катерачи и любители на пешеходни туристически маршрути. Освен всичко, Турция представлява един огромен музей на открито, предлагащ исторически и археологически богатства. Наскоро се откри и ново поле за развитие на туризма в Турция – здравният туризъм. Турция е богата на горещи извори, лечебни водни басейни и кални бани. Разнообразието на места с религиозно значение, паметници, гробници и руини показва, че Турция е била кръстопът на различни религии, включително исляма и християнството.

За да видите богатото разнообразие на туристическите атракции на Турция, ви предлагаме да разгледате различните раздели на нашия портал. Можете да започнете със съдържанието на менюто вляво, или да използвате предложенията на горното меню, например:

Места за почивка: за информация за места за почивка.

Туристически пътеводител: Съдържа списък на популярни атракции в Турция, Turkish Tourism Offices из целият свят, полезна информация и рубриката ЧЗВ (често задавани въпроси).

История & култура: Включва популярни исторически и културни атракции.

За повече информация, кликнете тук: