Турски Ястия в менюто на Оскарите....

 

С подкрепата на Турската Асоциация ONE Традиционни Турски вкусове бяха представени на вечерта на Оскарите

 

 

 

 

Световноизвестни звезди се наслаждаваха на турската храна на вечерта на Оскарите.

 

 

 

В резултат на дългите усилия и преговори на турската асоциация ONE, която продължава усилията си да увеличи популярността и световното признание на турската кухня, турски деликатеси бяха вклюени в менюто на Оскарите тази година.

 

 

 

 

Вечерята Оскар, която се проведе след 91-вата церемония за наградите Оскар в Лос Анджелис, бе приготвена и представена на гостите от Главния Готвач - Волфганг Пък.

 

Шеф Пък, заедно с турските шефове Ийт Мирзаоглу и Джихан Къпчак, приготвиха тазгодишното меню, а именно: за основно ястие бе избран ‚Алиназик‘, принадлежащ на район Газиантеп и приготвен основно от патладжан и месо;  ‚Лозови сарми с вишни‘, които са били част от 500-годишната кухня на Османския дворец; любимото ястие от Егейската кухня  - ‚Лаврак, сервиран върху лозови листа‘; ‚Маслена Мантъ‘ от Кайсери.

 

‚Суха баклава‘ от Газиантеп, ‚Шербет от нар‘, който се е сервирал на гостите на Султана преди 10 века в Османската империя и ‚Малеби с дъвка‘, поднесено с кадаиф, бяха сервирани на световноизвестните звезди.

 

 

 

Церемонията по награждаването на Оскар, организирана от Академията за филмови изкуства и науки от 1929 г. насам, всяка година се посещава от много световноизвестни хора на изкуството, като изтъкнати художници, известни режисьори, продуценти и актьори, големи шефове на Холивуд, модни дизайнери и всички професионалисти във филмовата индустрия. Премиерата на Оскарите, която се излъчва на живо в 200 различни страни и свързва милиони зрители всяка година, се превърна във великолепно медийно шоу по целия свят. Участието на уникалните вкусове на Турция в такава голяма организация е важна стъпка за стойността на марката на страната.